Τα Γερμανικά είναι η επίσημη γλώσσα (ή μια από τις επίσημες γλώσσες) σε 4 Ευρωπαϊκές χώρες – Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Ιταλία. Συνολικά πάνω από 100 εκατομμύρια άνθρωποι μιλούν τα Γερμανικά σαν μητρική γλώσσα και επομένως η γνώση Γερμανικών αποτελεί ισχυρό εφόδιο για όλους, ιδιαίτερα για άτομα που επιθυμούν να κάνουν καριέρα σε τομείς όπως τουριστικά επαγγέλματα, δικηγορία, μηχανολογία και εμπόριο κ.ά..
Η επικοινωνία στα Γερμανικά με γερμανόφωνους συνεταίρους βελτιώνει τις επαγγελματικές σας σχέσεις και οδηγεί σε αποτελεσματικότερη επικοινωνία και έτσι στην επιτυχία.
Τουρίστες από γερμανόφωνες χώρες ταξιδεύουν πολύ και ξοδεύουν περισσότερα χρήματα σε σχέση με τουρίστες άλλων χωρών. Απολαμβάνουν, επίσης, ιδιαίτερα την εξυπηρέτηση από γερμανόφωνο προσωπικό και γερμανόφωνους ξεναγούς.
Τα Γερμανικά είναι η δεύτερη πιο σημαντική γλώσσας της επιστήμης. Η Γερμανία βρίσκεται, λόγω της προσφοράς της στην έρευνα και στην ανάπτυξη, στην 3η θέση σε παγκόσμιο επίπεδο και απονέμει υποτροφίες για έρευνα σε αλλοδαπούς επιστήμονες.
Οι εξελίξεις στον κλάδο των μέσων και της τεχνολογίας της πληροφορικής και των επικοινωνιών καθιστούν την πολυγλωσσία απαραίτητη. Μία σειρά σημαντικών ιστοσελίδων είναι στα Γερμανικά. Η ετήσια κυκλοφορία βιβλίων στη Γερμανία την τοποθετεί, σε παγκόσμιο επίπεδο, στην 5η θέση μεταξύ 87 χωρών, μετά το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Κίνα και τη Ρωσία. Ως εκ τούτου, η γνώση της γερμανικής γλώσσας διευρύνει τη δυνατότητα πρόσβασης στην πληροφορία.
Μαθαίνω Γερμανικά σημαίνει αποκτώ εικόνα για τη ζωή, τις επιθυμίες και τα όνειρα των ανθρώπων στις γερμανόφωνες χώρες και την πολυπολιτισμική κοινωνία τους.
Βιώστε στο έπακρο τις ταξιδιωτικές εμπειρίες σας μέσα από τη γνώση των Γερμανικών, όχι μόνο στις γερμανόφωνες χώρες αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ιδιαίτερα της Ανατολικής.
Τα Γερμανικά είναι η γλώσσα του Γκαίτε, του Κάφκα, του Μότσαρτ, του Μπαχ και του Μπετόβεν. Απολαύστε διαβάζοντας και ακούγοντας τα λογοτεχνικά και μουσικά αριστουργήματά τους στην αυθεντική τους γλώσσα..
Η Γερμανία απονέμει μεγάλο αριθμό υποτροφιών για σπουδές στη χώρα. Για νέους από ξένες χώρες διατίθεται ειδική βίζα για εργασία κατά τις διακοπές τους. Για συγκεκριμένα επαγγέλματα υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις για την απόκτηση της άδειας εργασίας.
Σε μια χώρα που η οικονομία της στηρίζεται στην παροχή υπηρεσιών και ιδιαίτερα στον τουρισμό, η γνώση Γερμανικών είναι καθοριστικής σημασίας. Ενδεικτικό των ευκαιριών που μπορεί να δώσει σε κάποιον η γνώση της Γερμανικής αποτελεί το γεγονός ότι οι Γερμανόφωνοι τουρίστες κατέχουν την 1η θέση στον τουρισμό της Ελλάδας. Επιπλέον γνωρίζοντας την εμπορική δύναμη της Γερμανίας - τρίτη ισχυρότερη παγκοσμίως - γίνεται κατανοητό ότι η γνώση της Γερμανικής γλώσσας, σε συνδυασμό με άλλα προσόντα, μπορεί να αποτελέσει ισχυρό εφαλτήριο για την διεκδίκηση θέσεων σε εταιρείες παγκοσμίου κύρους.
Υπάρχουν τέσσερα διπλώματα στην Γερμανική γλώσσα που αναγνωρίζονται σε όλο τον κόσμο και είναι τα εξής: Goethe-Zertifikat B1 (B1), Goethe-Zertifikat B2 (B2), Goethe-Zertifikat C1 (C1), Grosses Sprachdiplom (C2). Πτυχία στα αντίστοιχα επίπεδα υπάρχουν και από το ελληνικό δημόσιο (Κρατικό Πτυχίο Γλωσσομάθειας Β1, Β2 και Γ1).
Αν και πρωταρχικός στόχος μας  είναι η ουσιαστική γνώση της γλώσσας, παρόλα αυτά τα διπλώματα πιστοποιούν τις γνώσεις σας στη γερμανική γλώσσα και ταυτόχρονα (με την απόκτηση του Goethe-Zertifikat B2) σας εξασφαλίζουν την είσοδο σε γερμανόφωνα πανεπιστήμια χωρίς εξετάσεις  καθώς και την επιπλέον μοριοδότηση σε προκηρύξεις του Ελληνικού Δημοσίου.
Ο χρόνος απόκτησης των διπλωμάτων εξαρτάται από την ηλικία του μαθητή, το χρόνο που μπορεί να αφιερώσει και τη διάθεσή του για μάθηση. Κατά μέσο όρο απαιτούνται 2-5 χρόνια για το πρώτο δίπλωμα (Goethe-Zertifikat B1). Μετά την απόκτηση του πρώτου διπλώματος, είναι απαραίτητα 1-2 χρόνια για την απόκτηση του επόμενου διπλώματος (Goethe-Zertifikat B2).